tisdag 3 maj 2011

Frukost scones med Keso

Jag hittade ett supersmarrigt recept på Scones med keso och linfrön i min gamla Veckorevy. Tänkte att jag skulle lägga upp det!


Du behöver till 4 st scones:

3 dl Vetemjöl
1 msk Krossade linfrön
1 msk Havrekli (havregryn funkar lika bra)
2 tsk Bakpulver
1 krm Salt
50 g Smör (Rums tempererat)
250 g Keso


Gör så här: 

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, linfrö havrekli/havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Skär smöret i små bitar och finfördela det i mjölblandningen. Tillsätt keso. Arbeta snabbt ihop till en jämn deg. Dela degen i fyra bitar och forma till runda platta bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper och grädda dom i mitten av ugnen cirka 15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Web Statistics